Zaterdag 15 september: De dag van de Democratie 2018

Dag-van-de-democratie-2018

Ga in gesprek met de gemeente

Op zaterdag 15 september wordt in Nederland de Dag van de Democratie gevierd. Als inwoner van Heerhugowaard krijgt u die dag de kans om in gesprek te gaan met raadsleden en wethouders over wat u belangrijk vindt in uw gemeente.

Ontmoet de gemeente tijdens de Kunst- en Atelierroute

De gemeente wil zo veel mogelijk naar u toekomen en daarom sluit zij aan bij de Kunst- en Atelierroute. Hier komen altijd heel veel Heerhugowaarders op af. Op zaterdag treft u de raadsleden bij:

• Kunstkerk, Stationsweg 53
  • Artfarm, Rustenburgerweg 126
  • Centrum 31, Bickersstraat 31

Ga in gesprek

De raadsleden staan klaar met kwast en verf om  e praten over democratie én daar samen met u een schilderij van te maken. Dat praat een stuk makkelijker! U kunt vragen hoe u invloed kunt uitoefenen op wat er in uw omgeving gebeurt. Of wanneer u bij de gemeente kunt aankloppen als u zelf iets wilt ondernemen.

Laat uw stem horen!

Op deze website leest u hoe u uw stem kunt laten horen, of hoe u – met of zonder hulp van de gemeente- een idee tot leven kan laten komen. Op de Raadsagenda leest u wat de plannen van de gemeente voor de aankomende 4 jaar zijn. Zo wil de gemeente dat inwoners (nog) meer invloed krijgen bij het maken van beleidsplannen van de gemeente. Ook gaat de gemeente stimuleren dat de inwoners van Heerhugowaard steeds meer zelf gaan ondernemen.

• 28 augustus 2018