Stagiair(e) gezocht

HBO/WO STAGIAIR(E) COMMUNICATIE/BESTUURSKUNDE

Per september 2016 zoeken wij, voor de periode van minimaal een half jaar, een HBO/WO student communicatie of bestuurskunde met affiniteit voor politieke communicatie. Heb jij interesse in politiek, gevoel voor politieke verhoudingen en beschik jij over kennis van het politieke stelsel? Heb jij een flexibele werkhouding en ben je bereid om in de avonduren ook te werken? Misschien zoeken we jou!

Je biedt ondersteuning aan de gemeenteraad van de gemeente Heerhugowaard. Bovendien voer je zelfstandig een onderzoek uit naar de rol van de gemeenteraad bij overheidsparticipatie, bijvoorbeeld: hoe kan de gemeenteraad bijdragen aan een actief burgerschap.

Tijdens de stage verricht je de volgende werkzaamheden:

• Onderzoek  doen naar bijvoorbeeld hoe de gemeenteraad kan bijdragen aan actief burgerschap;
  • Opstellen en uitvoeren van aanbevelingen resulterende uit het onderzoek.
  • Organiseren van “praat met de raad” bijeenkomsten;
  • Onderhoud van de website;
  • Verzorgen van het dagelijkse 'Nieuws van de dag';
  • Ondersteunen bij het opzetten van social media voor de raad;
  • Adviseren van de gemeenteraad.

Kijk voor meer informatie op de stage website van de gemeente Heerhugowaard: http://www.jointhestage.nl/home/

• 06 juni 2016