Stagiair(e) gezocht!

HBO/WO STAGIAIR(E) COMMUNICATIE/BESTUURSKUNDE

Per februari 2016 zoeken wij, voor de periode van minimaal een half jaar, een HBO/WO student communicatie of bestuurskunde met affiniteit voor politieke communicatie. Heb jij interesse in politiek, gevoel voor politieke verhoudingen en beschik jij over kennis van het politieke stelsel? Heb jij een flexibele werkhouding en ben je bereid om in de avonduren ook te werken? Misschien zoeken we jou!

Je biedt ondersteuning aan de nieuwe gemeenteraad van de gemeente Heerhugowaard. Bovendien voer je zelfstandig een onderzoek uit naar de communicatie van de gemeenteraad en de ambtelijke organisatie; hoe kunnen beide partijen het beste van elkaar profiteren?

Tijdens de stage verricht je de volgende werkzaamheden:

• Onderzoek  naar de rol van de Raad bij Actief Burgerschap / overheidparticipatie Opstellen en uitvoeren van aanbevelingen resulterende uit bovengenoemd onderzoek aan de gemeenteraad, griffier en Burgemeester;
  • Organiseren van “praat met de raad” bijeenkomsten;
  • Meedenken & ondersteunen met de raadsleden werkgroep communicatie/ burgerparticipatie
  • Dagelijkse nieuwsbrief opstellen en verbeteren website raad.heerhugowaard.nl
  • Ondersteunen bij het opzetten van social media (beleid) voor de raad in het kader van verbinding leggen met de burgers;
  • Adviseren van de gemeenteraad en griffier op deze thema’s

Kijk voor meer informatie op de stage website van de gemeente Heerhugowaard: http://www.jointhestage.nl/home/

Je stagevergoeding is € 300,= bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Wil jij stage lopen bij een gemeente die zich kenmerkt door vernieuwing en duurzaamheid? Heerhugowaard is volop in ontwikkeling. Werken bij de gemeente Heerhugowaard betekent werken in een stad van kansen. Het is werken op een vernieuwende, praktische maar vooral menselijke manier. Dat is onze cultuurkracht: Heerhugowaardig. Heerhugowaard is een stad die niet ‘af’ is. De stad ziet kansen en wil die pakken en ook graag geven. Dit alles op een duurzame wijze en toekomst gericht. Heerhugowaard is daarom óók de Stad van de Zon: een wijk die CO2-emissieneutraal is gebouwd.Onze medewerkers hebben eigenaarschap en meesterschap hoog in het vaandel staan. Zij nemen zelf de verantwoordelijkheid voor hun takenpakket en blijven zichzelf continu verbeteren. Verder zijn onze medewerkers omgevingsbewust. Zij zijn gedegen gesprekpartners en zij kunnen klanten op een juiste manier benaderen.

Herken jij jezelf in het plaatje hierboven? Dan wordt het tijd dat wij elkaar ontmoeten!

De gemeente HHW nodigt jou uit om via de mail te solliciteren. Stuur je mail naar post@heerhugowaard.nl onder vermelding van stage griffie.

Of neem voor meer informatie contact op met de Raadsgriffier, Liesbeth Schreiner: e.schreiner@heerhugowaard.nl of bel 14072

• 09 november 2015