Praat met de Raad

Samen voor Heerhugowaard

Participatie in uw eigen stad

Ziet u een kans in uw wijk en heeft u hier een goed idee voor? Welke hulp wilt u van uw raadsleden om uw idee te bewerkstelligen? Wilt u meer ruimte voor uw eigen initiatieven?

Heeft u als bewoner van Heerhugowaard een burgerinitiatief alleen weet u niet hoe u dit moet aanpakken? Of wilt u makkelijker in contact komen met een raadslid?

In de komende Praat met de Raad bijeenkomst van woensdag 7 oktober krijgen ‘’participerende’’ inwoners de kans om in gesprek te gaan met raadsleden.

Tijdens ronde tafelgesprekken,gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over stellingen die betrekking hebben tot participatie in de stad. Deze stellingen zijn afgeleid van de ideeën die onlangs op de Dag van de Democratie hebben geopperd.Na deze rondetafel gesprekken komt Initiatiefgroep de Noord haar ervaring delen, over de samenwerking met de gemeente en de politiek.

Als gemeenteraad zijn wij erg geïnteresseerd naar de ideeën van onze inwoners, hoe zij actief burgerschap zien in onze gemeente en wat de inwoners verwachten hun raadsleden.

De resultaten van deze avond vormen de basis voor toekomstige activiteiten van de gemeenteraad op het gebied van actief burgerschap en contact met de plaatselijke politiek.

Het programma:

19:00           Inloop met koffie en thee

19:30           Opening en welkom door raadsleden René Schoemaker, Jolanda van Ling en Wesley Boer.

19:35           Terugblik dag van de Democratie

19:45           Rondetafel gesprekken aan de hand van stellingen over initiatieven en participatie.

20:30          Pauze

20.45         Gesprek met een succesvol burgerinitiatief

21:15         Afsluiting

21.30        Napraten onder het genot van een hapje en een drankje

De bijeenkomst vind plaats op woensdag 7 oktober, in de raadzaal het gemeentehuis van Heerhugowaard.
Er zijn slechts een aantal plaatsen beschikbaar, aanmelden kan t/m 5 oktober via griffie@heerhugowaard.nl

• 29 september 2015