Lintje voor Carola van ’t Schip

17 maart 2015

Gemeenteraadslid Carola van ’t Schip (H.O.P) is op vrijdag 13 maart benoemd tot Lid van de Orde van Oranje Nassau. Zij kreeg de koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Han ter Heegde voor haar raadswerk en als plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Partijgenoten roemden ook haar inzet als fractievoorzitter. ‘En zij heeft aan de wieg gestaan van de Nieuwjaarsduik’, zei Monique Bankras. ‘Die is inmiddels uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement. Dat soort initiatieven zijn tekenend voor Carola’s inzet voor de Heerhugowaardse gemeenschap.’

Voor Carola van ’t Schip kwam de onderscheiding totaal onverwacht. Zoals gebruikelijk is bij mensen die een koninklijke onderscheiding krijgen, was zij met een smoes (‘Een gezellige avond met een vriendin’) naar het gemeentehuis gelokt. Tot zij de raadzaal betrad, had zij geen flauw idee wat haar te wachten stond. Die zaal zat met ruim honderd mensen vol met familie, vrienden en collega’s. ‘Dat vind ik eigenlijk nog het allermooiste. Dat jullie hier allemaal zijn.’


carola

‘Lang leve de Koning. Hoera!’ Hoera! Hoera! De gebruikelijke tekst bij het ontvangen van een koninklijke onderscheiding.

Terug naar nieuws