Winnaars Jongerengemeenteraad 3de editie

Op 19 februari 2015 vond de derde editie Jongerengemeenteraad plaats. De jongeren uit Heerhugowaard mochten voor de derde keer de rol vervullen van een gemeenteraadslid. De gemeenteraad werd gevormd door leerlingen van het Clusius Collge, Huygens College, Han Fortmann, Johannes Bosco, Parlan en de Jeugd en Jongerenraad. Deze speciale raadsvergadering kunt u terugkijken door op deze link te klikken.

De raadsvergadering stond in de teken van de openbare orde en veiligheid met als aandachtspunt de invloed van social media. Opvallend was de motie van Han Fortmann die meer aandacht vroeg voor voorlichting over pesten. Uiteindelijk werd deze motie geaccepteerd door het college met als voorwaarde dat scholen en ouders ook hun verantwoordelijkheid nemen. Op onze website kunt u alle moties terugvinden.

publiek-stemt-mee

Beste debater van de 3de editie van de jongerenraad is Freddy Schilder van het Clusius College en de beste fractie ging naar het Huygens College.

beste-debater

• 05 maart 2015