Loop stage bij de griffie!

Per februari 2015, zoeken wij, voor de priode van minimaal een half jaar, een HBO of WO student communicatie of bestuurskunde met affiniteit voor politieke communicatie. Heb jij interesse in politiek, gevoel voor politieke verhoudingen en beschik jij over kennis van het politieke stelsel? Heb jij een flexibele werkhouding en ben je bereid om in de avonduren ook te werken? Misschien zoeken we jou!

Je biedt ondersteuning aan de nieuwe gemeenteraad van de gemeente Heerhugowaard. Bovendien voer je zelfstandig een onderzoek uit naar de communicatie van de gemeenteraad en de ambtelijke organisatie: hoe kunnen beide partijen het beste van elkaar profiteren?

Tijdens de stage verricht je de volgende werkzaamheden:

• Onderzoek naar de communicatie tussen gemeenteraad, ambtelijke organisatie en inwoners;
  • Opstellen en uitvoeren van aanbevelingen resulterende uit bovengenoemd onderzoek;
  • Adviseren over bestuurlijke besluitvorming tussen raad en college van B&W;
  • Organiseren van “praat met de raad” bijeenkomsten;
  • Organiseren van politieke cafés;
  • Onderhoud van de website;
  • Ondersteunen bij het opzetten van social media voor de raad;
  • Ondersteunen bij het opstellen van de 2-maandelijkse raadspagina in het Stadsnieuws;
  • Adviseren van de gemeenteraad.

Je stagevergoeding is € 300,= bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Wil jij stage lopen bij een gemeente die zich kenmerkt door vernieuwing en duurzaamheid?

Heerhugowaard is volop in ontwikkeling. Werken bij de gemeente Heerhugowaard betekent werken in een stad van kansen. Het is werken op een vernieuwende, praktische maar vooral menselijke manier. Dat is onze cultuurkracht: Heerhugowaardig.

Heerhugowaard is een stad die niet ‘af’ is. De stad ziet kansen en wil die pakken en ook graag geven. Dit alles op een duurzame wijze en toekomst gericht. Heerhugowaard is daarom óók de Stad van de Zon: een wijk die CO2-emissieneutraal is gebouwd.

Onze medewerkers hebben eigenaarschap en meesterschap hoog in het vaandel staan. Zij nemen zelf de verantwoordelijkheid voor hun takenpakket en blijven zichzelf continu verbeteren.

Verder zijn onze medewerkers omgevingsbewust. Zij zijn gedegen gesprekpartners en zij kunnen klanten op een juiste manier benaderen.

Herken jij jezelf in het plaatje hierboven? Dan wordt het tijd dat wij elkaar ontmoeten!

De gemeente HHW nodigt jou uit om via de mail te solliciteren. Stuur je mail naar post@heerhugowaard.nl onder vermelding van ST150101.

Reageren kan tot 4 januari.

• 23 december 2014