Wijzigingen raad en college na raadsvergadering 15 oktober 2013

De raadsvergadering van 15 oktober was een bijzondere. Aan het begin van de raadsvergadering heeft Wethouder Jan Willem de Boer ( PvdA) laten weten dat hij opstapt als wethouder. Tevens heeft de PvdA fractie daaropvolgend aangekondigd de coalitie te verlaten en verder te gaan als oppositiepartij. Ook was het de laatste raadsvergadering van Wethouder Simon Binnendijk (CDA). Het CDA had dit al eerder aangekondigd in verband met een generatiewissel. Raadslid Gido Oude Kotte ( tevens fractievoorzitter) werd voorgedragen als opvolger van Simon Binnendijk. De raad is hier 15 oktober mee akkoord gegaan ( 26 stemmen voor, 5 stemmen ongeldig).

De fractie van de VSP heeft tijdens de raadsvergadering medegedeeld volgend jaar, na de gemeenteraadsverkiezingen niet meer terug te keren in de gemeenteraad.

Bent u nieuwschierig naar het verloop van deze raadsvergadering en wilt u deze vergadering terugkijken? Dat kan! Via ons videoarchief: http://heerhugowaard.raadsinformatie.nl/vergadering/notucast_premium/110500/Gemeenteraad_15-10-2013

• 16 oktober 2013