Evaluatie jongerengemeenteraad

26 februari vond de eerste jongerengemeenteraad van Heerhugowaard plaats in samenwerking Trinitascollege, Huygenscollege, Clusiuscollege en de Jeugd en Jongerenraad.

Deze avond was een groot succes. Maar uit de evalutie kwamen nog een paar wensen naar voren:

- Het zou geweldig zijn als er een paar speciale lessen ter voorbereiding door raadsleden gegeven kunnen worden

- Graag de spelregels van een raadsvergadering van te voren op papier en evt. bespreken in de les.

- Fracties vormen

Raadsleden Carolien van Diemen ( D66) en Ad Jongenelen ( Burgerbelang) hebben aangegeven dat deze punten zeker realiseerbaar zijn. Verder zijn ze erg enthousiast over het voorstel om gastlessen ter voorbereiding te geven op de scholen.

Naast het evaluatiemoment was het ook tijd om de school van  "de beste debater van de avond" Jocye Esser van het Trinitascollege de wisselbokaal uit te reiken. Een bijzonder moment!

Februari 2014, vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen, zal er een volgende jongerengemeenteraad worden gehouden.

school

Raadsleden Carlien van Diemen en Ad Jongelen ( rechts) overhandigen de wisselbeker aan het Trinitascollege.

• 11 april 2013