7 februari Jongerengemeenteraad

Op donderdag 7 februari organiseert de gemeenteraad voor de eerste keer een jongerengemeenteraad. Leerlingen van het Trinitas-, Huygens- en Clusius College gaan met elkaar in debat over alcohol, drugs en uitgaan in Heerhugowaard. Ze krijgen steun én tegengas van echte raadsleden. De bijeenkomst wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis, begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur. Het programma kunt u vinden bij Praat met de Raad.

De raadsleden Carolien van Diemen en Ad Jongenelen zijn de bedenkers van de Jongerengemeenteraad. `De verkiezingen van 2014 zijn inderdaad de aanleiding voor deze bijeenkomst. Je komt als politieke partij toch moeilijk in contact met jongeren. Zo'n speciale raadsvergadering met jongeren als leden leek ons een leuke uitdaging. We hebben met de scholen en de leden van de Jeugd- en Jongerenraad gekeken naar onderwerpen die jongeren in Heerhugowaard op dit moment bezighouden.'

Tijdens de pauze en na afloop is er ruimte om met raadsleden te speeddaten. Net als de gewone raadsvergaderingen is ook deze bijzondere raadsvergadering openbaar. Iedereen is dus welkom op de publieke tribune. Voor meer informatie kan je contact opnemen met de griffie via griffie@heerhugowaard.nl of volg ons via twitter @rdheerhugowaard #raadhhw.

• 01 februari 2013