Raadsacademie

Raadsacademie houdt uw raadsleden bij de tijd

Het is wel zo prettig als de door u gekozen raadsleden weten wat er in de huidige tijd speelt.  Daarvoor is specifieke kennis nodig bijvoorbeeld over (nieuwe) wetgeving, het werken met moderne media, het inzetten van middelen om besluitvorming te beïnvloeden. 

Wat doet de raadsacademie?

De raadsacademie biedt cursussen aan voor raads- en commissieleden. Met deze kennis kunnen zij als uw vertegenwoordiger met de juiste informatie overgaan tot het nemen van besluiten over uw woon- en leefomgeving. 

Wie nemen deel aan de raadsacademie?

In de regio krijgen gemeenten steeds meer met elkaar te maken. Er worden regionale afspraken gemaakt, die invloed hebben op uw leefomgeving. De raadsacademie haakt daarbij aan en kijkt ook over de gemeentegrenzen heen. Op dit moment nemen 9 gemeenten deel aan de raadacademie, te weten: Den Helder,  Heerhugowaard, Hollands Kroon, Schagen, Langedijk, Opmeer, Medemblik, Stede Broec en Texel. 

Informatie over de succesvolle raadsacademie

Het  succes van onze raadsacademie valt ook buiten de regio op. Wilt u aanvullende informatie dan verstrekken wij die graag.  U kunt daarvoor contact opnemen met de griffie. 

Nieuwsbrieven