René Schoemaker

René Schoemaker

Foto van René Schoemaker

Contact informatie

E-mailadres:
rene@schoemedia.nl
Logo van Gemeenteraad
Orgaan: Gemeenteraad Periode: van: 28 oktober 2008 tot: Functie: Raadslid
Logo van DOP
Fractie: DOP Periode: van: 8 maart 2021 tot: Functie: Fractievoorzitter
Logo van Presidium
Commissie: Presidium Periode: van: tot: Functie: Fractievoorzitter

Als raadslid en als fractievoorzitter van de HOP waak ik over het behoud van het dorpse karakter in het groeiende Heerhugowaard. Daarbij is gemeenschapszin in zowel (sport)verenigingsverband als in cultuur van groot belang. Speciale aandacht gaat uit naar huisvesting van jong en oud, en de bereikbaarheid van zowel voorzieningen in Heerhugowaard als via de ontsluitingswegen naar en van Heerhugowaard. De voorzieningen in Heerhugowaard moeten gelijke tred houden met de groei van de dorpse stad. 

Mijn achtergrond: Ik ben sinds januari 1970 woonachtig in Heerhugowaard en opgegroeid en meegegroeid met het oude dorp als leerling van de Mariaschool en jeugdvoetballer bij SVW'27. Later met vrienden ook gevoetbald bij Reiger Boys en WMC, en ook jarenlang in de zaal bij de Stichting Recreatiezaalvoetbal Heerhugowaard. Vrijwilligerswerk heb ik gedaan bij de Stichting Historisch Heerhugowaard en Veilig Verkeer Nederland, afdeling Heerhugowaard, en ik ben vier jaar lang voorzitter geweest van Bowlingvereniging Heerhugowaard. 

Sinds 1986 ben ik werkzaam in de media. Eerst bij het Noordhollands Dagblad, later bij de toen nog bestaande kabelkranten in heel Nederland. Sinds 2002 richt ik me op journalistieke producties in technologie, onder meer met artikelen in web en print, video en als (dag)voorzitter op conferenties en seminars. Ik praat daarbij met directeuren van Nederlandse en internationale bedrijven over strategische inzet van technologie in een snel digitaliserende maatschappij. 

Ik ben getrouwd en heb twee kinderen in de jonge tienerleeftijd.

072-5209530