College

College

Logo van College
Aantal zetels: nvt
E-mailadres:
Contact informatie:

De wethouders vormen samen met de burgemeester het college. Het college is verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van de stad op basis van een gezamenlijk beleidsprogramma voor 4 jaar. Het collegeprogramma voor dit jaar heet Samen Leven. Dit collegeprogramma is de uitwerking van het coalitieakkoord 2018-2022.  Ieder collegelid heeft zijn/haar eigen portefeuille, taken die onder zijn/haar verantwoordelijkheid vallen. Het college vergadert iedere dinsdag, deze vergadering is niet openbaar. De besluiten die ze nemen worden toegelicht in de wekelijkse persconferentie.  

Het college wordt ondersteund door de gemeentesecretaris. Deze functie wordt ad interim ingevuld  door de heer Meijer. Hij is ook directeur van de gemeentelijke organisatie. 

Per 20 februari 2017 is de heer B. Blase door de commissaris van de Koning benoemd tot waarnemend burgemeester van Heerhugowaard. Op dit moment loopt er een vacature voor een nieuwe burgemeester.

Heerhugowaard heeft 4 wethouders. Elke wethouder is verantwoordelijk voor een aantal beleidsterreinen, de zogenaamde portefeuille.

Leden

Foto van Bert Blase Bert Blase (Burgemeester)
Foto van John Does John Does (Wethouder)
Foto van Jan van der Starre Jan van der Starre (Wethouder)
Foto van Alexander Meijer Alexander Meijer (Gemeentesecretaris a.i.)